Opvang voor jongeren

Ben jij  tussen de 16 tot en met 25 jaar met of zonder kinderen, die door omstandigheden geen eigen woon- of verblijfplek meer heeft. Afkomstig is uit Purmerend en/of  de gemeente Waterland en hulp kunt gebruiken om (weer) zo zelfstandig mogelijk te wonen? Ben je gemotiveerd en wil je actief aan de slag met je doelen?

Het AOP biedt voor jongeren zoals jij,  opvangplekken aan op alle locaties die wij binnen de opvang hebben.

Al onze coaching en begeleiding die wij bieden tijdens je verblijf in onze opvang is er op gericht je vaardigheden voor het zelfstandig wonen te vergroten.  Aan het begin van je verblijf stel je samen met je maatschappelijk werkende een plan op waarin je je doelen beschrijft die je wilt behalen tijdens en na je verblijf bij het AOP.

Deze doelen kunnen gericht zijn op het wonen, hoe vind ik een eigen woning, hoe maak ik hier een thuis van en hoe hou ik deze leefbaar. Op financiën;  hoe ga ik om met geld en schulden en hoe zorg ik ervoor dat ik geld spaar. Dagbesteding;  ik wil graag een leuke baan en/of studie en deze afronden, sporten of leuke dingen doen in mijn vrije tijd. Sociaal; mensen om mij  heen die mij steunen en waar ik me veilig bij voel. Praktisch; weten bij welke organisaties ik terecht kan als het mij niet lukt om zaken zelf op te lossen. Hoe ga ik om met mijn post en hoe maak ik een planning. Omgaan met gevoelens; Hoe ga ik om met mijn verdriet, boosheid of negatieve gevoelens en zorg ik dat ik (weer) beter in mijn vel zit. Hoe zorg ik ervoor dat het gebruik van alcohol en drugs mij niet in de weg staat om mijn doelen te bereiken of hoe zorg ik er zelfs voor dat ik hiermee stop. Omgaan met mijn kind(eren). Waar kan ik terecht met vragen over de opvoeding.

Eigenlijk gewoon alle vragen en doelen die jij maar kunt bedenken.

De begeleiding  of coaching die je hierbij krijgt is afhankelijk van de vraag en behoefte die je hebt. Samen kijken we al bij het aanmelding- en intakegesprek wat je denkt nodig hebt om te leren zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Dit varieert van coaching, waarbij je de vaardigheden beschikt om veel zaken zelfstandig op te pakken. Je woont zelfstandig, gaat naar school en/of werkt maar hebt nog wel iemand nodig waar je voor je vragen en eventuele zorgen bij terecht kunt.

Daarnaast van begeleiding waarbij je al veel zelf kunt maar je ook doelen hebt  waarbij het je tot nu toe niet gelukt is om deze zelfstandig te behalen.  We gaan samen met jou kijken wie en wat je nodig hebt om dit wel te bereiken.

En tenslotte onze intensieve begeleiding waar we veel tijd voor je hebben en veel doelen samen oppakken, we met je mee kunnen gaan om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld een inkomen hebt, je schulden worden opgepakt, maar ook mee kunnen naar gesprekken op school of werk.