Alleenstaanden

Voor mannen en vrouwen vanaf 25 jaar zonder kinderen , die door omstandigheden geen eigen woon- of verblijfplek meer hebben, bieden wij op verschillende locaties tijdelijke onderdak met begeleiding aan. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u afkomstig te zijn uit Purmerend en/of omliggende gemeenten.

Aan het begin van uw verblijf stelt u samen met uw maatschappelijk werkende een plan op waarin u uw doelen beschrijft waar u aandacht aan wilt besteden tijdens en na uw verblijf bij het AOP. Samen kijken we wie en wat u nodig hebt om deze doelen te bereiken.

De hulpvragen kunnen gericht zijn op verschillende leefgebieden. Hieronder een aantal voorbeelden.

Wonen; Ik heb weer een eigen woning of kamer. Ik voel me hier thuis.

Financiën; Ik heb voldoende inkomsten en ik kom uit met mijn geld. Mijn schulden heb ik opgelost of heb ik regelingen voor kunnen treffen.

Dagbesteding; Ik wil graag een (andere) baan, opleiding, sporten en/of een nieuwe hobby.

Sociaal; ik wil graag mensen om mij heen die mij steunen en waar ik mij veilig bij voel. Graag verbroken contacten weer herstellen.

Praktisch; Hoe maak ik een goede planning, hoe handel ik mijn post verstandig af en bij welke organisaties kan ik terecht wanneer ik hulp nodig heb om zaken op te lossen?

Omgaan met gevoelens; Hoe zorg ik ervoor dat ik mij (weer) blij en gelukkig voel. Hoe ga ik om met mijn verdriet, boosheid of negatieve gevoelens?

Middelengebruik; Hoe zorg ik ervoor dat het gebruik van alcohol en drugs mij niet in de weg staat om mijn doelen te bereiken? Hoe zorg ik ervoor dat ik stop met middelengebruik?